Chrobák motoros iskola

Chrobák motoros iskola

Oktatás gyerekeknek

motojunior
2018. 03. 04.

A Chrobák motoros iskola kortól függetlenül, több generációnak próbálja átadni azt a tudást, tapasztalatot, amit Chrobák János, az iskola oktatója sok éves munkájának köszönhetően összegyűjtött.

Négy éves korában került közelebbi kapcsolatba a kétkerekű, motorral hajtott eszközökkel. A fokozatosság elvét betartva, egy Romet Pony-n kezdett el motorozni, majd szépen sorban, 4 sebességes Simson, 5 sebességes Yamaha, 6 sebességes Aprilia, majd 80 ccm-es kategória, 125 speciál, és jelenleg is a 600-as kategória aktív versenyzője, több Magyar és nemzetközi bajnoki címekkel, szép sikerekkel a háta mögött. Chrobák János hatodik éve foglalkozik minden korosztállyal, a tudásának lehető legjobb szintű átadásával. A motorsport iránt érdeklődő kezdő gyermekeknek, vagy a már sok éves motoros múlttal rendelkező, de fejlődni vágyó érettebb motorosoknak türelmesen magyarázza az alapokat, vagy az apróbb fortélyokat.

A gyerekek biztonságos körülmények között, állandó felügyelet mellett, kifejezetten tanulásra alkalmas motorokkal sajátíthatják el a motorozás alapjait. Yamaha PW50-es automata motorokkal kezdik el az első lépéseket.

A motorok fojtással vannak ellátva, amivel az oktató tudja szabályozni a motorok maximális sebességét. A kismotorok "krossz" felépítésének köszönhetően könnyen megtanulható az egyensúly stabil koordinálása, a kanyarodás és a fék, gáz kezelése.

A gyerekeknél alapfeltétel, hogy kétkerekű kerékpárral biztonságosan, önállóan tudjon közlekedni, amit az első motorra ülés előtt be kell mutatni. A kismotorról, leérjen a lába és segítség nélkül meg tudjon állni.

Versenynaptár