Talmácsi Ring

Talmácsi Ring

Utánpótlás a motorsportban

Magyarországon a motorsport ismerete és szeretete, nyugodt szívvel mondhatom, hogy 2007-ben csúcsosodott ki legutoljára, amikor Talmácsi Gábor megszerezte a világbajnoki címét 125 ccm kategóriában.

A Talmácsi Ringen motorozó és versenyző gyermekek, - de azt hiszem, nyugodtan mondhatom -, hogy az egész motorsportban dolgozó embereknek példaértékű az a teljesítmény, amit Gábor 2007-ben elért. Sikere eléréséhez a tudása és a kimagasló teljesítménye mellett egy olyan csapat és családi segítség is kellett, ami rendíthetetlenül állt a háta mögött, minden körülmény esetén. Mivel egy technikai sportról beszélünk, amit jelen helyzetben a szülőknek saját anyagi finanszírozásból kell megoldaniuk, nem mindenki számára elérhető.

Olyan 6-12 éves gyerekek képzését végezzük a Talmácsi Ringen 2010 óta, akikben a hit, akarat és tehetség kombinációjával és a szakmai segítségnyújtással egy igazi utánpótlás alakult, amire méltán vagyunk büszkék. Növendékeink fejlesztése és tanítása közben folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy egy olyan csapatot építsünk együtt, ami ahhoz szükséges, hogy ne egyéni játékosként vívják meg a csatáikat, hanem egységben, egy csapatként számíthassunk egymásra. Tudjuk, hogy utánpótlás nélkül nincs magyar motorsport, és egyben hisszük hogy csapatunk egyedülállóként, világbajnoki eredményt generáló metodika mentén végzi egész éves munkáját, oktatását, képzését. Tagjaink olyan felkészítést kapnak, amivel készen állnak egy bajnokságban való helytállásra.

Próbáljuk minél közelebb hozni a motorozás élményét, azoknak a gyerekeknek is, akiknek nincs lehetőségük erre a sportra. Kitelepüléseink során a célunk, hogy minden gyerek felülhessen a motorokra és legalább arra az 5 percre megérezze a benzingőz illata adta élményt, ami nekünk szerves része az életünknek.

Feladatunk:

  • Példaértékű magatartással és szakmai hozzáértéssel való versenyzők nevelése.
  • Minden gyermek számára lehetőséget kell biztosítani a fejlődése érdekében, még abban az esetben is, ha a tehetsége nem indokolja a versenyzői képzést.
  • Egy mindenkiért, mindenki egyért érzés megtanítása az igazi csapatmunka alapja vagy közösen örülünk a másik sikerének is vagy közösen bukunk és vonjuk le a következményeket.
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a legfontosabb a tanulás és utána jön a sport.
  • A jó edző elsősorban nem sportolót akar nevelni, hanem sportembert.
  • A sportemberré nevelésben benne van az egzisztencia, gondolkodó, egészséges sikeres emberré való nevelés.
  • Ha ezek mellett a motorsport, mint élethivatás helyet kap az életükbe, akkor annak Mi örülnénk a legjobban.

Mi, a Talmácsi Ring Motorsport Egyesület tagjai, büszkék vagyunk a névadónak múltban és jelenben elért eredményeire. Versenyzőink elkötelezett, és kitartó munkával kívánja Gábor nevét öregbíteni és hirdetni a Motorsport Magyarországon egyre erősödő térnyerését.

Elhivatottak vagyunk a mai növekvő számú gyorsasági motorsport utánpótlás nevelés további fejlesztése iránt, mind szakmai mind társadalmi szerepvállalás keretében.

Célunk a világbajnoksághoz már bizonyítottan elérhető út mind szélesebb körben történő megismertetése ifjú növendékeink számára, valamint az ehhez vezető hosszú, de kalandos út bemutatása minden Talmácsi Utánpótlásprogramon részt vett gyermek részére.


Ficzere Ágnes

Talmácsi Ring Motorsport Egyesület I Elnök
H - 1044 Budapest, Óradna utca 4.

Versenynaptár